Финска прогласена за најсреќна земја за живеење, a каде е Македонија? – Makedonija News

Финска прогласена за најсреќна земја за живеење, a каде е Македонија?

Финска петти пат по ред беше прогласена за земја со најсреќно население, според Светскиот извештај за среќа кој беше објавен денеска на „World Happiness Report“. Извештајот ги следи постаките на луѓето за време на корона кризата, па секоја година листата ја составуваат американски научници.

По Финска, следат Данска, Исланд, Швајцарија, Холандија, Луксембург, Шведска, Норвешка, Израел и Нов Зеланд.

Хрватска се наоѓа на 47. место, Словенија е на 22. позиција, Србија на 43. место, Босна и Херцеговина на 67. место, а Македонија е најслабо рангирана во регионот и го зазема 89. место.

Social profiles