Дејвид Бекам го даде својот Инстаграм на лекарка од Украина за да објавува! – Makedonija News

Дејвид Бекам го даде својот Инстаграм на лекарка од Украина за да објавува!

Фудбалската ѕвезда Дејвид Бекам го прави својот дел за да помогне во информирањето на светот за маките на украинскиот народ кој страда од руската инвазија. Сопругот на Викторија „Пош Спајс“ Бекам го предал сопствениот профил на Инстаграм на доктор кој е директор на Регионалниот перинатален центар во Харков. Лоциран во близина на границата со Русија во североисточна Украина, Харков страда особено тешко под тежината на руската воена моќ и бомбардирањето на градот. Дедото по мајка на 46-годишниот Дејвид Бекам бил Евреин. Докторот кој сега има свој Инстаграм е познат само како Ирина. „Веројатно ги ризикуваме нашите животи, но воопшто не размислуваме за тоа. Ја сакаме нашата работа… Доктори и медицински сестри овде, се грижиме, плачеме, но никој од нас нема да се откаже“. Опишувајќи го првиот ден од инвазијата „беа евакуирани во подрумот“. „Беа ужасни три часа што ги поминавме заедно. За жал, не можеме да ги носиме бебињата кои се на интензивна нега во подрумот бидејќи се потпираат на опрема за спасување живот“, рече таа. „Првите денови беа најтешки. Моравме да научиме како да работиме со бомбашки напади и штрајкови“. Дејвид Бекам во видеото на Инстаграм рече: „Денес ги предавам моите социјални канали на Ирина, раководителка на Регионалниот перинатален центар во Харков, Украина каде што им помага на мајките да се породат. Посетете ги моите приказни за да дознаете повеќе за неверојатната работа што Ирина и здравствените работници како неа ја прават за да спасат животи во Украина. Ве молиме дајте сè што можете за да ги поддржите @UNICEF и луѓето како Ирина користејќи ја врската за донација во мојата био. „Благодарение на вашите донации“, рече Дејвид Бекам. „Генераторите на кислород што ги добија им помагаат на новороденчињата да преживеат во ужасни услови“.

Social profiles