ОВОЈ ЧАЈ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ЗА СИТЕ ПУШАЧИ – Makedonija News

ОВОЈ ЧАЈ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ЗА СИТЕ ПУШАЧИ

Пушачите мора да вклучат чај кој се покажал како исклучително корисен за нив. Има неверојатна способност да го обнови телото. Може да се користи и во режими за детоксикација, особено за оние кои решиле да се откажат од пушењето.

Зелениот чај не само што ги неутрализира ефектите на никотинот, туку и го намалува оштетувањето на црниот дроб предизвикано од консумирање алкохол.

Во експериментот спроведен на глувци, научниците откриле дека теанинот содржан во зелениот чај ги неутрализира ефектите на никотинот и помага да се надмине зависноста. Според студијата, чајот го отстранува никотинот од телото и ја прочистува крвта. Покрај тоа, го стимулира производството на допамин – хормонот на задоволството, а со тоа помага да се надмине зависноста од никотин. Но, освен што ги неутрализира ефектите на никотинот, зелениот чај има и еден куп други корисни својства.

Social profiles