Ноќеска почнува летното сметање на времето – Makedonija News

Ноќеска почнува летното сметање на времето

Од ноќеска почнува летното сметање на времето, кога стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред што значи дека наместо два ќе биде три часот.

Летното сметање на времето почнува секој последен викенд во март и трае до последниот викенд во октомври, кога повторно настапува зимоското сметање на времето.

Годинава летното сметање на времето ќе трае до 30 октомври во 3 часот по полноќ.

Social profiles