КАКВИ ФАТАЛНИ ГРЕШКИ ЖЕНИТЕ МОЖАТ ДА НАПРАВАТ ВО ВРСКИТЕ – Makedonija News

КАКВИ ФАТАЛНИ ГРЕШКИ ЖЕНИТЕ МОЖАТ ДА НАПРАВАТ ВО ВРСКИТЕ

Зошто семејствата се распаѓаат? Иако бевте верни еден на друг, немаше неверство или многу скандал, човекот сепак ја донесе таа одлука, ја тресна вратата и си замина. Излегува дека жените во голема мера ги обвинуваат своите силни половини за распадот на семејството.

Од какви постапки и зборови се плаши посилниот пол? Кои грешки направени од жените можат да бидат фатални за врските? Дознајте во следните редови.

Зошто мажите ги напуштаат своите семејства?

Поради неподготвеност за одговорност . Ова често се случува кај млади семејства. „Се запознавме, се забавувавме, се венчавме и жена ми почна активно да ме притиска -“ Сакам дете. „И токму тогаш човекот почнува да сфаќа дека не е подготвен да стане татко, да преземе одговорност за многудетно семејство, да се грижи за него, да ги прехрани сите, да обезбеди се за неговите деца, неговата сопруга …

За да се избегне развод веднаш по венчавката, психолозите препорачуваат жените или да се договорат за се пред свадбената церемонија, или да не вршат притисок врз сопругот веднаш по венчавката. Порано или подоцна, самиот човек ќе созрее за важен разговор за иднината. Но, важно е да се разбере дека несигурноста на главата на семејството може да трае многу години.

Постојана критика . Има семејства во кои мажот навистина се плаши да зборува и да прави што сака пред својата сопруга. Затоа што започнува бран критики и незадоволство. За да не предизвика скандал, многу често мажот избира да лаже. Тогаш се изморува од бескрајната потреба да лаже, да не зборува отворено и си оди.

Недостаток на привлечност . Сопружниците мора да имаат приватност на сите возрасти. Нема повеќе блискост и интимност меѓу вас? Немојте да се изненадите ако порано или подоцна тргне во потрага по пријателски партнер.

Поради влијанието на пријателите. Осамените момчиња сакаат да го обвинуваат брачниот живот! Пријателите ергени често почнуваат да го туркаат своето момче и да му кажуваат дека животот надвор од бракот е подобар, дека ќе најде друг, дека не си жената за него. Обично, мажите со слаба волја не можат да издржат таков притисок. И има точно две опции – или да престанат да комуницираат со нивните пријатели или да ги остават своите сопруги.

Жената се однесува како мајка . Тотална контрола, досадна грижа и команда, наметнување на сопственото мислење – ова не треба да биде улога на убава сопруга. На нормален маж му треба жена со разбирање, а не маќеа, запомнете го тоа.

Social profiles