Доколку сте овој знак во хороскоп за вас се вели дека сте најдобри луѓе и имате душа и најдобри љубовници. – Makedonija News

Доколку сте овој знак во хороскоп за вас се вели дека сте најдобри луѓе и имате душа и најдобри љубовници.

Ако упорно бирате погрешни луѓе за љубовни партнери или пријатели, време е да погледнете во ѕвездите. Овните оддржуваат чиста енергија на животот, страствени се и силни. Кога еднаш ќе ги запознаете веќе никогаш нема да сакате да си одат од вашиот живот. Еве 5 причини зошто во својот живот би требало да познавате барем еден Овен:

1. Овните се авантуристи. 2. Зрачат со позитивна енергија. 3. Се оптимисти. 4. Никогаш нема да ве изневерат. 5. Искрени се.

Општи карактеристики за овен

Овенот е управуван од Марс, црвената огнена планета, која е симбол на енергијата и виталноста. Во митологијата Марс е бог на војната и агресијата. Марс исто така го управува и знакот шкорпија, но овенот е војникот, а шкорпијата стратегот. Ако сте припадник на знакот овен, тогаш вие го поседувате натпреварувачкиот дух на митолошкиот владетел, кој ви помага по патот кон успехот. Секој проект под ваше раководство е успешен, но често знаете да бидете горделиви и нетолерантни. Сите тие ваши карактеристики ви помагаат да ги постигнете вашите цели.

Вие сте родени да бидете број еден. Сакате да демонстрирате сила, индивидуалност, сигурност и самоувереност. Вие сте пионерите на хороскопот и секогаш се насочувате кон освојување на нови хоризонти. Секогаш сте во центарот на вниманието и ги инспирирате луѓето со својата самодоверба.

Не сакате да бидете сами, многу често сте егоисти и барате големо внимание, а кога нема да го добиете веднаш надвладува лошото расположение. За среќа, ретко имате проблеми во привлекувањето на вниманието.

Овенот поседува огромна енергија и страст. За да го привлечете неговото внимание, мора да бидете интересни. Ако Овен се впушти во врска со некој кој не е заинтересиран за предизвици, таквиот партнер брзо ќе му стане досаден, па ќе побара забава на друго место.

Освен што се врвни љубовници, Овните имаат сексуален апетит кој малкумина можат да го следат. Сексот во кревет им е премногу досаден, па сакаат да го практикуваат каде и да имаат можност за интимност.

Social profiles