Google Chrome воведе нова корисна опција – Makedonija News

Google Chrome воведе нова корисна опција

Гугл Хром апликацијата за Андроид сега на корисниците им овозможува да погледат некоја интернет страна пред да ја отворат.

Доколку сте ја ажурирале апликацијата на верзијата 89, доволно е да задржите со прстот на линкот малку подолго и ќе ви се појави опцијата „Preview Page“, која во моментов е достапна само за мобилните телефони кои работат на Андроид оперативен систем.

Ова не е голема иновација, но е корисна доколку сакате да отворите интернет-страна, а не сте сигурни што има на неа или пак не сакате да ја напуштите таа на која сте моментално.

Social profiles