Хакиран ФБИ од 15-годишно момче во 2016 година! – Makedonija News

Хакиран ФБИ од 15-годишно момче во 2016 година!

15-годишник, во ноември 2016 година, го хакираше ФБИ и објави детални информации за секој прикриен офицер на ФБИ во Америка. Податоците беа објавени на Темната мрежа. Забележливата и релевантна точка за овој хак беше недостатокот на софистицираност и обука од страна на хакерот. (Наводно) најбезбедниот систем во рамките на владата на САД е ранлив на рангиран аматерски хакер, секако го рангира ова меѓу големите хаки.

Social profiles