Албанија обезбеди 1 милион вакцини против коронавирус – Makedonija News

Албанија обезбеди 1 милион вакцини против коронавирус

Обезбедивме милион вакцини, пола милион треба да пристигнат во наредните дена, а денеска во Тирана пристигнуваат 192 илијади дози, објави на својата Фејсбук страница албанскиот премиер Еди Рама.

Рама моментално е во посета на Турција, а на Фејсбук објави и видео додека вакцините додека се товараат вакцините, а во Албанија треба да пристигнат за неколку часа.

Во моментов само Република Македонија останува „црна дупка“ на Балканот, каде што за жал се уште не е започната имунизацијата на населението.

Social profiles