Охрид Archives – Makedonija News

Одбележан 21 јуни, Денот на Охридското езеро

Со едриличарска прошетка по езерото и промоција на пловило на соларен погон, денес беше одбелжан 21 јуни, Денот на Охридското езеро. На манифестацијата покрај градоначалникот Кирил Пецаков, присуствуваа и градоначалниците...

Охрид ќе добие Дневен центар за децата со церебрална парализа

Охрид ќе добие Дневен центар за децата со церебрална парализа, општината даде зелено светло.  На денешната,  деветта седница на Советот на општина Охрид, градските советници едногласно ја изгласаа одлуката  за прифаќање...

800 тони охридска цреша, наместо на рускиот ќе завршат на домашниот пазар

Планираниот пласман од годинешниов род од насадите со охридскa цреша на Ванчо Стојаноски од охридското село Орман, наместо на рускиот пазар би можел да остане дома. Но, ако нема брза...

Здружение на родители на деца со посебни потреби Тајните на моето срце отвори нова канцеларија во близина на општина Охрид благодарение на Градоначалникот

Здружението кое што веќе трета година помага на дечина со посебни потреби наскоро ке отвора веб страница на која што ке можете да направите лесна донација. Вашите донации можат да...

(ФОТО) ЈП „Нискоградба“  изврши санација на „мостот на желбите“

По барање на граѓаните ЈП „Нискоградба“  изврши санација на ’’мостот на желбите’’ кој го поврзува Канео со Св.Софија. „Поради оштетување на подлогата се изврши замена на оштетените талпи со нови...

Здружението Енхелеус Лихнид го подаде својот проект за развој на Охрид!

Денеска нашето здружение Енхелеус Лихнид го подаде својот проект за развој на Охрид и Охридско.Проектот се залага за подигнување на свеста кај младите,зачувување на природното и национално богатство и сплотување...

ПРИ ПРЕТРЕС ВРЗ ОХРИЃАНЕЦ ПРОНАЈДЕНИ УКРАДЕНИ ПРОИЗВОДИ

На 02.03.2022 година, при извршен преглед врз Г.Л.(38) од Охрид, полициски службеници пронајдоа повеќе производи што тој претходно ги одзел од продажен објект лоциран на булеварот „Македонски просветители" во Охрид....
Social profiles