јуни 21, 2022 – Makedonija News

БПЦ ја призна МПЦ како Православна црква на Ceверна Македонија

За разлика од Српската Православна Црква која како црква мајка го додели името Македонска Православна Црква – Охридска Архиепископија, бугарската црква не признава под називот Православна Црква од Македонија, објави...

Одбележан 21 јуни, Денот на Охридското езеро

Со едриличарска прошетка по езерото и промоција на пловило на соларен погон, денес беше одбелжан 21 јуни, Денот на Охридското езеро. На манифестацијата покрај градоначалникот Кирил Пецаков, присуствуваа и градоначалниците...

Зошто Кајсијата е едно од најздравoто овошје?

Свежите кајсии се богати со вода, што ги прави исклучително освежително овошје, а поради високата концентрација на калиум и ниската концентрација на натриум се препорачуваат за сите со висок крвен притисок. Нискокалорични се, корисни...
Social profiles